325 میلیون نفر در سراسر جهان به هپاتیت B و C ویروسی مبتلا هستند و این بیماری ها باعث مرگ 1.4 میلیون نفر در سال می شود. این بیماری دومین بیماری عفونی کشنده بعد از سل است و تعداد افراد مبتلا به هپاتیت 9 برابر تعداد افراد مبتلا به HIV است. هپاتیت یکی از انواع بیماری های منتقل شونده از راه جنسی نیز محسوب می شود.
هپاتیت قابل پیشگیری و درمان است. با این حال، بیش از 80٪ افراد مبتلا به هپاتیت از روشهای پیشگیری، تشخیصی و خدمات درمانی مناسبی استفاده نمیکنند.
سازمان جهانی بهداشت در روز جهانی هپاتیت، 28 جولای، از مردم سراسر جهان خواسته تا برای شناسایی میلیونها فرد ناقل که از بیماری خود مطلع نیستند، اقدام کنند. بر همین اساس شعار امسال سازمان جهانی بهداشت "میلیونها بیمار ناشناخته را پیدا کن" می باشد.
هپاتیت یک بیماری ویروسی همراه با التهاب کبد است که دارای انواعG, E, D,C,B,A می باشد. از این میان، انواع B و C به دلیل مزمن شدن و ایجاد سرطان کبد حائز اهمیت بیشتری هستند.
هپاتیت B و C عفونت های مزمن هستند که می توانند برای مدت طولانی حتی تا سال ها و دهه ها بدون علامت باقی بمانند. بهترین راه جهت تشخیص به موقع، انجام آزمایشات غربالگری می باشد.
فعالیت های WHO موضوعات زیر را در سطح جهانی هدف قرار می دهد:
جلوگیری از افزایش آمار ابتلا به هپاتیت
ترویج توصیه های WHO در راستای آزمایش، درمان و خدمات مراقبتی
بهبود همکاری و سرمایه گذاری در فعالیت های مبارزه علیه هپاتیت در تاریخ 25 اسفند 1395 شبکه هپاتیت ایران به عنوان نماینده رسمی کشور، در سازمان جهانی هپاتیت که زیر مجموعه سازمان جهانی بهداشت است، انتخاب شد.