کرونای دلتا، که به عنوان B.1.617شناخته شده است، برای اولین بار در هند کشف شد، و به دهها کشور دیگر گسترش یافت.
تحقیقات اولیه نشان می دهد که نوع کرونای دلتا حدود 50 درصد از نوع آلفا مسری تر است. اگرچه شواهد قانع کننده ای در مورد انتقال بیشتر دلتا وجود دارد، اما اطلاعات کافی در مورد شدت بیماری زایی و اینکه آیا احتمال دارد منجر به یک بیماری شدید شود، وجود ندارد.
به نظر میرسد که این نوع ممکن است با خطر بیشتری برای بستری شدن در بیمارستان همراه باشد و برخی تحقیقات اولیه از اسکاتلند نشان می دهد که خطر بستری شدن در نوع دلتا حدود دو برابر بیشتر از نوع آلفا است.
اما کارشناسان بهداشت هشدار می دهند که هنوز شواهد قطعی مبنی بر اینکه کرونای دلتا باعث بیماری شدیدتر میشود، وجود ندارد.
آیا کرونای دلتا عفونی تر، کشنده تر و یا مقاوم در برابر واکسن است؟
در نوع دلتا پلاس چندین ویژگی نگران کننده مانند افزایش انتقال، اتصال قوی تر به گیرنده های سلول های ریوی و کاهش بالقوه پاسخ آنتی بادی وجود دارد.
هنوز مشخص نیست که جهش ممکن است چه تاثیری در تاثیر واکسن داشته باشد - اما جولیان تانگ، استاد علوم تنفسی در دانشگاه لستر، هشدار داده که این جهش می تواند به طور بالقوه نوع "خاصیت فرار از واکسن" را ایجاد کند.
اما به نظر میرسد بیشتر واکسنهای کرونا در برابر جهش ها مصونیت کافی را ایجاد میکنند و از ابتلا به بیماری شدید و مرگ پیشگیری به عمل می آورند.
در حال حاضر، کارشناسان عمدتا به مردم هشدار می دهند تا مراقب اما آرام باشند. رعایت دستورالعمل های بهداشتی مانند پوشیدن ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و شستن دستها از مهمترین موارد پیشگیری از انواع مختلف ویروس کرونا هستند.
آیا علائم ناشی از کرونای دلتا با انواع دیگر ویروس کرونا متفاوت است؟
تحقیقات کمی در این باره انجام شده است، اما برخی از افراد علائمی مانند سردرد، گلودرد و آبریزش بینی، بدون علائم مشخص کووید -19، مانند از دست دادن چشایی و بویایی را گزارش کرده اند.
آیا به دوزهای تقویت کننده واکسن نیاز خواهد بود؟
مقامات بهداشتی در حال حاضر آن را توصیه نمی کنند اما یکی از تولیدکنندگان واکسن گفت که قصد دارد برای یک آزمایش دوز تقویت کننده، درخواست تأییدیه کند.
افراد برای محافظت از خود چه کار دیگری می توانند انجام دهند؟
متخصصان بهداشت می گویند افراد باید همچنان ماسک بزنند و برنامه ریزی کنند تا هرچه زودتر واکسینه شوند.
کسانی که در مناطقی زندگی می کنند که میزان واکسیناسیون کم و موارد دلتا زیاد است، بهتر است در محیط های پرخطر، مانند اجتماعات، مناطقی که جمعیت زیادی دارند یا مکان هایی مانند محل زندگی سالمندان است، پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
سازمان بهداشت جهانی همچنان از مردم در سراسر جهان می خواهد که ماسک بزنند.
این توصیه از طرف WHO منطقی است، زیرا تنها حدود 11 درصد از جمعیت جهان به طور کامل در برابر ویروس کرونا واکسینه شده اند و در اغلب نقاط دنیا هنوز ویروس کرونا در گردش است.
متخصصان بهداشت همچنین از افراد واکسینه شده می خواهند که در صورت مشاهده علائم مربوط به بیماری، آزمایش کرونا را انجام دهند تا در صورت مثبت بودن به دنبال درمان مناسب باشند.
افراد مبتلا به بیماریهای نقص سیستم ایمنی چه کاری باید انجام دهند؟
واکسیناسیون هنوز هم بهترین توصیه برای محافظت در برابر ویروس، از جمله نوع دلتا است، اگرچه برای افراد دارای نقص ایمنی ممکن است یک پاسخ قوی نداشته باشند.
فراتر از آن، افراد مبتلا به بیماریهای نقص سیستم ایمنی باید فاصله اجتماعی را رعایت کنند، ماسک بزنند و از حضور در جمعیت خودداری کنند.
برای افراد مبتلا به نقص ایمنی در صورت بروز علائم، به خصوص با شروع فصل جدید آنفلوانزا، انجام آزمایش کرونا بسیار مهم است، بهتر است نمونه آزمایش آنها توسط آزمایشگاه هایی که نمونه گیری در منزل را انجام میدهند، گرفته شود تا از حضور آنها در مناطق پر خطر و جمعیت پیشگری شود.
والدین چگونه می توانند از کودکان محافظت کنند؟
هیچ نشانه ای وجود ندارد که نوع دلتا در صورت آلودگی کودکان، شدیدتر است.
با این حال، از آنجا که دلتا نسبت به انواع قبلی مسری است، کودکان تا حدودی در معرض خطر ابتلا به عفونت قرار دارند. برای کودکان 12 سال به بالا در برخی کشورها واکسن تزریق میشود و همین امر میتواند محافظت ایجاد نماید.
مطابق راهنمایی CDC، اگر کودکان واجد شرایط واکسن نیستند، باید در فضای عمومی، ماسک بزنند.
CDC همچنین به والدین توصیه می کند که مرتباً دستان فرزندان واکسینه نشده خود را با آب و صابون بشویند، از تماس نزدیک با کسانی که سرفه یا عطسه می کنند یا از احساس ناخوشی دارند، جلوگیری کنند و تعاملات با افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید هستند را محدود کنند.
نکته اصلی این است که مردم باید اقدامات لازم را برای محافظت از خود و عزیزانشان در برابر نوع دلتا انجام دهند.
منابع:
https://www.washingtonpost.com/