در جدول زیر میتوانید تفسیر آزمایش PCR کرونا و آنتی بادیهای کرونا را مشاهده بفرمایید.
آزمایش RT-PCR کرونا با نمونه گیری از نازوفارنکس (حلق و بینی) در آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک رصد انجام میشود. اگر نمونهی بیمار حاوی ویروس کرونا باشد، در آن صورت مواد ژنتیکی ویروس تکثیر میشوند و دستگاه، نتیجهی مثبت را نشان خواهد داد. بسته به تعداد ویروس موجود در نمونه، نتایج مثبت ممکن است در چند دقیقه تا چند روز ایجاد شوند.
برعکس، اگر آزمایش هیچ ماده ویروسی را بعد از مدت زمان مشخص تشخیص ندهد، نتیجه آزمایش منفی است.
آزمایشات تشخیص ایمونوگلوبولین شامل تشخیص IgM و IgG است که توسط بدن و به طور خاص در پاسخ به عفونت SARS-CoV-2 ایجاد می شود.
IgM معمولاً اولین آنتی بادی اختصاصی است که توسط بدن در پاسخ به عفونت ایجاد می شود. سطح این آنتیبادی در طی چند روز پس از شروع عفونت در بدن افزایش مییابد. سپس، آنتی بادی IgG تولید می شود و IgM را به عنوان آنتی بادی غالب در پاسخ به عفونت جایگزین می کند. با افزایش سطح IgG، سطح IgM کاهش مییابد. سطح IgG در حدود ۲۸ روز پس از شروع عفونت به اوج خود میرسد.
IgM و IgG با هدف قرار دادن آنتی ژن های خاص روی سطح ویروس SARS-nCoV-2 با این ویروس مبارزه می کنند.
آنتی بادی دیگری بنام IgA در بافت مخاطی وجود دارد، مانند پوشش داخلی ریه. IgA برای مبارزه با عفونتهای تنفسی مانند آنفلوآنزا مهم است و احتمالاً در مبارزه با ویروس کرونا نیز نقش دارد.
در این آزمایش، نمونهی خون فرد با محلول حاوی پروتئینهای ویروس مخلوط میشود و در آزمایشگاه به روش الایزا انجام میگیرد. همچنین نوعی از این آزمایش که مانند مانند یک تست بارداری خانگی انجام میشود، نیز در برخی کشورها در دسترس است. اگر آنتیبادیهای کرونا ویروس در خون فرد وجود داشته باشند، پروتئین ویروسی تشخیص داده میشود و به آن متصل و موجب تغییر رنگ میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر به مقالات زیر مراجعه نمایید:
آزمایش آنتی بادیهای ویروس کرونا